tirsdag 26. juni 2012


Barbara rabarbra
Med sine store "ører" og slanke "ben" er hun i grunnen mer syrlig enn pen...

Men med litt sukker blir det til...
 - Nydelig, rosa rabarbra saft
- Rabarbra syltetøy
- Rabarbra is, syrlig og søtt samtidig!


Rabarbrasaft:

- 1 kg vasket rabarbra kuttes opp i mindre biter
- Saften av en halv sitron
- 1/2 dl vann - kokes sammen med rabarbraen til bitene går i oppløsning
(Det blir mye væske ut av rabarbraen selv om det er lite vann)
- Ha alt i en silduk/ gassbindklut og la renne av i en bolle i 30 minutter. Klem/ press gjerne litt på duken/ kluten for å få ut ekstra saft.

- Hell tilbake råsaften i kjelen og tilsett 6 dl vann og 5 dl sukker.
- La dette koke til saften er helt klar. Skum av med en skje under kokingen.
De gode, "gamle" husmødrene heller saften over på varme, rengjorte glassflasker med kork.
Et alternativ hvis du vil ha rabarbrasaft ut over høsten og vinteren er å helle over på grundig rengjorte brusflasker i ønsket størrelse og fryse saften.
Det gjør jeg!
Uansett må saften oppbevares kjølig.

 Rabarbra is:
 Ca. 6 porsjoner

- 300 g vasket rabarbra i biter
- 1/2 dl vann
- 1 dl sukker
- 3 dl kremfløte
- 2 eggeplommer
- Frøene av 1 utskrapet vaniljestang

Kok rabarbra, vann og sukker på svak varme til det tykner. Avkjøl.
Pisk kremen.
Visp eggeplommer og vaniljefrø, og bland dette og kremen i det kalde rabarbraen.
Hell over i ønsket porsjonsform og frys i minst 4 timer.
Ta ut isen av fryseren en stund før servering.
Strø gjerne mandelflak og hakkede jordbær over, eller server med jordbærsaus.

Jeg liker den best uten noe ekstra!
Nydelig!!!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar