søndag 25. november 2012

 
 

Salame di cioccolato
 
Italias svar på Defia kake.
Oppskrift:
250 g romtemperert meierismør (gjerne usaltet)
200 g sukker
4 eggeplommer
150-200 g kakaopulver
70 g nøtter - etter smak og behag
70 g søt kjeks som Marie- eller Per kjeks
 
Pisk smør og sukker hvitt, så blandes eggeplommene i. Ett av gangen.
Bland i kakaopulver først og så nøtter og kjeks.
Blandingen hvelves over på et stykke plastfolie og form massen til en pølse.
Pakk "pølsen" godt inn i plastfolien og så inn i aluminiumsfolie.
Legges i fryseren i minst 1 time.
Ta den opp og gni den inn med melis.
Sjokoladepølsa oppbevares i kjøleskap i matpapir/ bakepapir.
Serveres i skiver og nytes til en god kopp kaffe/ te på norsk vis.
Eller du kan nyte den som italienerne gjør; med et glass grappa, mandellikør eller sitronlikør.
 
(På bildet sees også den nye Mummi- koppen min. Sesong 2012. Jeg har bare "noen" fra før, men Knerten har lagt sin elsk på denne da det var et reinsdyr på... ) :) 
 Dette er en lettlaget sjokoladekake som ikke er like mektig som vår velkjente delfiakake.
Den kan endres til den varianten du liker best.
Bytt ut kakao med smeltet, mørk sjokolade, ha i rom, cointreau osv...
Varier med nøtter og kjeks. Kanskje tørket frukt?
En hyggelig vertinnegave!
 
God søndag!!!
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar