lørdag 9. juni 2012

 
Reisetips Sardinia – III
~ Costa Smeralda - Porto Cervo ~
...og La Maddalena øyene...

Det tar litt tid mellom hvert innlegg om Sardinia, men det tar litt tid å lage disse. Og tiden strekker ikke alltid til...

Hva gjør du om du er en arabisk prins, Karim Aga Khan, har mye penger og mange rike venner - men ingen steder å leke? Du bygger selvfølgelig en by og ønsker velkommen til  - Porto Cervo.


Porto Cervo er en by for "lo jets" som de sier på italiensk.
I denne lille byen kan du bedrive kjendisspotting i stor skala.
Øya var så overfyllt av rike kjendiser at regionale myndigheter i 2006 påla en egen luksusskatt. Rikingene protesterte høylytt, og den som skrek høyest var Italias (tidligere) statsminister - Silvio Berlusconi.
Det hjalp å skrike - luksusskatten er nå borte!


Det er ikke bare kjendisene, som hver sommer flokker til kyststripen kjent som Costa Smeralda.
I de superrikes "lekegrind" kan du støte på Naomi Campbell, Dolce & Gabbana (hver for seg etter at de har skilt lag), Kate Moss, Madonna, Fyrst Albert osv. - osv.


På vei til den gamle marinaen i Porto Cervo...


...går man rett på ett shopping- mekka!!!
Butikkene som ligger spredt rundt i de små koselige husene er utsalgssteder for snobbemerker som Armani, Cartier, Ferre, Bvlgari og disse...

 


Har du en romslig lommebok er det bare å slå seg løs!!!
Solbriller kan man her få til en rimeligere penge enn hjemme, men alt annet er forholdsvis dyrt.


Sesongen er på hell: -Litt glissent med folk på torget i Porto Cervo en formiddag i september.


I "vecchio marina" (Den gamle marinaen) ligger det båter i mange- millionersklassen.
Det oser av velstand. Den ene yachten er større enn den andre, Ferrariene suser rundt og menneskene er velkledde.Side, om side med topp moderne luxus- yachter kan det også dukke opp en ærverdig, gammel dame: M/S Kongeskipet Norge.


I juli og august legger de virkelig store yachtene til ved Yacht Club Costa Smeralda (bildet over), to minutter unna sentrum av Porto Cervo. Mange av de samme skipene som ankrer opp i havnebassenget i Monte Carlo er også å se ved denne marinaen. Klubbhuset tilbyr fasiliteter på nivå med hvilket som helst fem stjerners hotell og er etter alt å dømme den best utstyrte marinaen i hele Middelhavet.
Men atmosfæren i vecchio marina er betraktelig koseligere!


For de som ikke har en yacht duppende i havna koster en natt på et hotell fort tre– fire tusen kroner og oppover. En overkommelig pris for dem som har dype lommer. Men du kan i juni og september være heldig og få et rom for drøye 1000- lappen. Hotellet avbildet over heter "Luci di la muntagna". Det er et hotell i typisk sardisk stil, og med en fantastisk utsikt over havna og havet.


Et sted som er bygget for luksusferier har lite annet enn wining & dining å by på, men hva gjør vel det?
Det er nettopp wining & dining dette stedet handler om, og det til de grader.

Litt på utsiden av Porto Cervo ligger Ristorante Fratti Rossi og La Briciola. Det er to restauranter som ikke går i glemmeboken etter at du har vært på besøk.
God mat og ikke så dyrt som inne i sentrum.

Du kan også feste med fiffen på Formel 1- sjef, Flavio Briatores, "The Billionaire Club" - hvis du kommer inn...
Kommer du ikke inn på the Billionaire Club, er Sopravento og Pepero gode alternativer.

Det er ikke bare bling- bling og champagne i Porto Cervos uteliv, det finnes også engelske puber og pianobarer i nærheten av Yacht Club Costa Smeralda.
Og der er prisene langt rimeligere enn 15 € for en 0,33 øl, eller 30 € for en coctail...

Golfentusiaster kan ta en runde på den verdenskjente golfbanen, som tilhører Pevero Golf Club, like i nærheten.
Kjennere kan fortelle at banen er spesielt flott.


Når en først er i nord, burde man ta bilferje over til La Maddalena øyene.
En nydelig øy med sine røde klipper og små sandstrender og et lite sentrumsområde.


Videre sørover fra Porto Cervo har man en stor by som heter Olbia. Norwegian flyr hit i sommersesongen. Og hvis du er litt mer på "loffen" kan du fly først til Roma og så ta båt fra Civitavecchia, rett utenfor Roma, og til Golfo Aranchi som ligger litt nord for Olbia.


Fra Olbia og en liten biltur sørover i mektig fjellandskap, kommer du til byen Orosei.
Dette er begynnelsen på det som virkelig er den store diamanten i Costa Smeralda!!!
Golfo di Orosei er en lang kyststripe som er sjeldent vakker!!!
Fortsettelse om Golfo di Orosei følger i neste innlegg.
Dette ble bare en liten smakebit på "diamanten".


Jeg håper noen finner disse innleggene lærerike og interessante og kanskje får bruk for dem i forbindelse med en kanskje kommende reise til Sardinia?10 kommentarer:

 1. Veldig moro lesing og fantastiske bilder i alle disse reise innleggene! Gleder meg så til og en gang besøke dette vakre stedet, et sted for fiffen;) og det er jo oss..ha ha:) Fin helg t deg snuppa og jeg hadde blitt kjempe glad hvis du ville blitt m på min baderoms utfordring når du kommer hjem! Badet ditt er bare så lekkert vet jeg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er med! ;)
   Hadde tentk å være med på Hviit sin utfordring om bad sammen med Comfort. Tok bilder og greier, men kameraet ligger hjemme, og jeg er jo her på båten... :I
   Ja, ja!
   Vi sees om 1,5 uke! :D

   Slett
 2. Shit!
  Her var det fiiint!
  Har så lyst å reise hit en gang, men ikke dette året, for vi skal til San Diego :P
  Men kanskje neste år?
  Ha en fin lørdag videre!
  Jeg prøver å lage pavlova med pikekyssmasse hihi.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er fantastisk på Sardinia!
   Dere er jo ganske så heldige som skal til San Diego da! ;)
   Der har jeg ikke vært, men kanskje turen går dit en gang?
   Lykke til med kakebakingen!!! Det så veldig godt ut det du hadde tatt bilde av...

   Slett
 3. Jeg er bare så klar! Nå er det bare halvannen uke til vi stikker - og for å si det sånn, dine reiseinnlegg er INSPIRERENDE! Takker så mye :) Vi vurderte å dra til Olbia, syns byen så så koselig ut - men så ble det Alghero i stedet. Denne gang får vi ikke reist rundt så mye, tror jeg, har små barn og de vil helst bade og kose seg i byen med is ;) å sitte lenge i bil er ikke sååå gøy...men vi får se. Men liker vi øya, reiser vi tilbake om ikke lenge. Enkelt og greit :) Du har iallefall fått frem enda mer iver etter å dra :) gleder meg sånn. Tusen takk for alt du deler. Håper du har nydelige dager forresten og at helgen er god :) Takk for skjønn, oppmuntrende kommentar i siste innlegget mitt - det varmet. Mange klemmer til deg!!

  SvarSlett
 4. Hei søteste,
  dette så jo helt fabelaktig ut!
  Såå deilig sted! Takk for at du deler!

  Fin tirsdag til deg! Jeg svever i en lykkesky i dag, for i dag fikk jeg vite at den jobben jeg har hatt lyst på åh så lenge er min! JUHU! Kan ikke røpe hva det er ennå, men det er definitivt i min gate! YEAY!

  Takk for fin kommentar inne hos meg, setter så pris på at du tar deg tid til det!

  Klem & smil

  SvarSlett
 5. Hei snupp - jeg er bare innom for å si til deg at vi reiser I MORGEN!! Da bærer ferden til Aghero :) med 5 minutter ned til stranden, stor leilighet og sjøutsikt. Kan det blir bedre...ser det meldes 32 grader og strålende sol fremover og det holder for meg ;)
  Igjen vil jeg bare takke deg for alle dine skjønne reiseinnlegg med masse, masse inspirasjon for meg - du er SÅ god. Tusen takk. Så får du fyldig rapport når vi er tilbake. Har helt glemt å spør deg om det er ok priser på sko der nede - det står nemlig høyt på ønskelisten ;)
  Men du er vel på jobb nå og ikke på nett - men vips, så tastes vi igjen. Jeg håper iallrefall du har gode dager - og at sommeren også kommer her hjemme snart. Mange klemmer til deg

  SvarSlett
  Svar
  1. Riktig så god tur til dere!!! Dere er jo fremme og har vært der litt alt... Tipper dere har fått rød nese av sola!;)
   Du kan finne dyre sko og billige sko, så du finner garantert hvertfall ett par. Jeg gleder meg til å høre hvordan dere har hatt det.
   En slitsom 14- dagers turnus er over, nå skal batteriene lades noen timer så jeg er klar for blogging, St. hans, og hyggelige sysler med familien! Klem fra ei som er bittelitt misunnelig på deg akkurat nå! ;)

   Slett
 6. Hei, så inspirerende blogg om Sardinia og Korsika:) Vi har bestilt oss familieferie til sommeren - og gleder oss kjempe masse. Vi lander i Nice, tar deretter fergen over til Ajaccio på Korsika, etter noen dager skal vi videre til Sardinia og tar til slutt fly hjem fra Olbia. Hadde dere leiebil hele turen, og vet du om det er mulig å leie bil på Korsika og levere den på Sardinia? Klem, Lena

  SvarSlett
 7. Hei Lena! Det høres ut som om dere skal få en fin tur!
  Da Korsika er fransk, så tror jeg dere må ha en leiebil der, og så en leiebil på Sardinia. Det er jo alltid litt dyrere å leie en bil som ikke blir levert på samme sted som man henter den ut. Det finnes utallige utleiefirmaer, så det er jo bare å kontakte noen av dem og høre? Vi reiste som du har lest til Sardinia og hadde leiebil derifra som vi også leverte på samme sted en uke etterpå. Båten fra Sardinia og til Corsica tar bare en times tid. Jeg ønsker dere en god tur! Vi reiser også til sommeren, og det gleder vi oss til.

  SvarSlett