lørdag 26. mai 2012


…som gresset bak do
Det spirer og gror ikke som gresset bak do, men i urtepottene på terrassen vår.

Da drivhuset vi hadde fikk nye eiere i fjor, blir det urtepotter på den gamle potetvekta. Vekta er inntakt og går opp til 150 kg, så her er det mulighet for å veie seg... ;)


Knerten kom stolt hjem fra barnehagen med "panter" (les planter).
De hadde sådd paprika og tomat. De trengte etterhvert sårt litt mere jord, og ble flyttet fra melkekartong og over i disse små terrakottakrukkene.
De har vokst, og så får vi se om det bærer frukter etterhvert.I hagen gror det også, gressløken som er ca.30 år (!!!) har blomstret allerede en gang. Den har blitt klippet ned og fryst, så har vi til eggerøra til vinteren.
Etter 14 dager på sjøen ble det å hive seg rundt med malerkost og rulle og beise ferdig terrassegulvet. Og det er ikke akkurat lite; ca. 75-80 kvadrat...
Og med noen umulige katteskinn som absolutt skal tråkke på nymalt gulv, måtte mor stykke opp jobben og holde vakt hver gang.
I går ble det endelig ferdig, så nå helga kan nytes!

God helg!!!4 kommentarer:

 1. Så morro at det spirer og gror. I dag skal jeg også beise uteplattingen våres. Gleder meg sååå til å gjøre i stand uteplassen.
  Klem Madelén

  SvarSlett
 2. Så enkelt og dekorativt med hvit skrift på terrakottapottene. Artig å dyrke egne urter og blomster!!
  Klem fra Igi

  SvarSlett
 3. Så fint! moro å se det spirer å gror :)

  Takk for tips om corsica i innlegget under, jeg har definitivt lyst tilbake en gang.. Begrenset hvor mye du får se på 6 timer :(

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 4. Herlige bilder :) nydelige urtepotter med den rette rustikke feelingen :) Og å beise med katter, ja, det vet jeg alt om...ikke så lett, det ;) hehe...men moro derimot, jada. Håper du har skjønne dager - og nyter solen som er for tiden. Vi håper det varer! og på gråe dager er det jo bare å drømme seg av gårde til sardinia..eller corsica, for eksempel ;) klem til deg fra meg

  SvarSlett